Insideout Contracts

need a price?
Email us mail@insideoutcontracts.com
Telphone us 020 8305 3130

Coco Retro Bistro

Coco Retro Bistro

DESCRIPTION

Showcasing exquisite Parisian and Northern French cuisine, Coco Retro designed by 32mq design studio has opened its doors in the heart of Tunbridge Wells. This bistrot brings the best of classic French delicacies - from cheeses to champagne and even caviar.

The bright, modern interior in white and powder blue, with illustrations on the walls will transport you to the streets of Paris. With large dining areas and cosy corners, in a chic copper and red palette, the three storey Coco Retro provides a multitude of intimate and stylish dining areas. Inside Out provided all the furniture for Coco Retro’s new bistro, from Powder blue Ava armchairs and copper tables, to the Bespoke seating designed in-house by Inside Out’s expert design team.

 

The Coco Retro bistro - refurbishment of a three storey building

The Coco Retro bistro brings French flair to Royal Tunbridge Wells a large affluent town in Kent, about 40 miles (64 km) south-east of central London.

The brief was to create three different inspiring places for each floor of the building for three different dining experiences. The ground floor informal and relaxed brasserie, the first floor elegant and stylish Royal restaurant and the lower ground wine cellar (under development) dedicated to the wine collection of the owner.

Guests enter through a lobby-bar area marked by a circular shiny brass bar counter that seems to be a huge column dominating the space. A black and white checkerboard floor takes you through a woody and glassy screen from the bar to the brasserie. Here the existing brick walls has been left exposed between shelves and dark wooden panels that bend to form the ceiling from which globe lightings are suspended. The dark colour palette includes dark-brown seating and bordeaux tables.

A dark-black staircase leads to the first floor that is bright and brilliant in contrast with the browny atmosphere at the ground floor.

The space here is gently divided with a light wooden columns screen, separating the existing fireplace area from the rest of the restaurant. The existing ceiling has been removed to show the roof structure and the double height space that is crossed by pendant lightings through the wooden beams, giving a vertical orientation to the space. A black and white triangular patterned flooring gives a touch of modernity to this space that romantically face the train station clock through a horizontal leaded window. On the background, an open plan kitchen reveals itself through a big window, internally framed in brass.

Gina Furia, 32mq design studio | www.32mq.co.uk
Photography by Alan Williams | alanwilliamsphotography.com

PROJECT NAME

Coco Retro Bistro

LOCATION

Tunbridge Wells, Kent

Back to top